Фермери със селскостопанска техника отново блокираха центъра на Берлин.  По

...
Фермери със селскостопанска техника отново блокираха центъра на Берлин.  По
Коментари Харесай

Фермери със селскостопанска техника отново блокираха Берлин

Фермери със селскостопанска техника още веднъж блокираха центъра на Берлин.  По информация на повече от две хиляди единици селскостопанска техника са в придвижване в региона на държавния квартал и Колоната на успеха. Движението в центъра на града е изцяло блокирано.

Планирана е огромна проява на фермери пред Бранденбургската врата, на която се чакат към 10 хиляди души.

От 8 януари фермерите стачкуват против проектите на държавното управление да понижи дотациите и да анулира помощите за земеделските производители. Те блокираха кръстовища на няколко федерални автомагистрали в разнообразни елементи на Германия.

По-рано немският кабинет беше заставен да търси способи да спести бюджетни средства за идната година. Това се наложи след решението на Федералния парламентарен съд, който забрани харченето на €60 милиарда от бюджета.Няколко спестявания засегнаха фермерите, които щяха да бъдат лишени от отстъпки за дизел и данъчни облекчения. Според оценки на немското министерство на финансите тази мярка ще помогне на бюджета да спести 480 милиона евро годишно. Последваха огромни митинги, като един от тях се организира на 18 декември пред Бранденбургската врата в Берлин.

На 4 януари стана известно, че немският кабинет на министрите реши да поправя проектите си: компенсациите няма да бъдат анулирани незабавно, а последователно и не напълно. Това не устройваше фермерите, те взеха решение да не се отхвърлят от митингите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР